VM Festen blir en av fyra Public Viewing & Fan Zone-platser för Svenska Fotbollsförbundet

X-Event Umeå AB med evenemanget VM Festen på Rådhustorget blir partner till Svenska Fotbollsförbundets satsning på public viewing & fan zones i Sverige. Rådhustorget Umeå blir en av fyra ställen i Sverige som fotbollsförbundet samarbetar med.

Så här skriver fotbollsförbundet i sin pressrelease och på sin hemsida:

Nya städer klara med public viewing

Public Viewing i Sverige – Malmö, Göteborg, Stockholm, Umeå.
SvFF fixar fotbollsfesten för fansen på hemmaplan – nu med städer från norr till söder. Stockholm är sedan tidigare presenterad men nu står det klart att public viewing och Fan Zones även kommer finnas i Göteborg, Malmö och Umeå. Upplev alla Sveriges VM-matcher på storbildsskärmar tillsammans med andra fans!

Tusentals blågula fotbollsfans kommer att åka till Ryssland för att se, följa och stötta svenska landslaget på plats i Nizjnij Novgorod, Sotji och Jekaterinburg under sommarens fotbolls-VM.

Nu ger SvFF fansen som är kvar på hemmaplan möjligheten att tillsammans följa matcherna på en storbildsskärmar runt om i landet. Det blir public viewing och Fan Zones vilket innebär aktiviteter, musik, god mat och dryck – allt för att komma i god stämning inför matcherna. Sändande bolag av FIFA Fotbolls-VM 2018 är TV4 och SVT.

Här är SvFF:s public viewing och Fan Zones i sommar:

  • Tele2 Arena i Stockholm
  • Ullevi i Göteborg
  • Folkets Park i Malmö
  • Rådhustorget i Umeå

–Det är både bra och häftigt att SvFF ordnar så att supportrar kvar på hemmaplan kan följa oss på detta sätt, säger förbundskapten Janne Andersson.

Matcher

  • Måndag 18 juni – Sverige – Sydkorea matchstart 14.00 SVT
  • Lördag 23 juni – Sverige – Tyskland matchstart 20.00 TV4
  • Onsdag 27 juni – Sverige – Mexiko matchstart 16.00 SVT

–Tillsammans med Svenska Fotbollsförbundet tittar vi på fler aktiviteter att göra tillsammans under matcherna. Under de närmsta veckorna kommer vi titta på vilka möjligheter som finns säger Christer Forsberg, arrangör av VM Festen.