Info

Grundläggande information

Om VM Festen

I sommar ska Sveriges herrar spela fotbolls-VM för första gången på 12 år. I Umeå kommer det att resultera i en VM-fest mitt på Rådhustorget.

Under hela fotbolls-VM (14 juni-15 juli) anordnar den Umeåbaserade eventbyrån X Event en VM-fest mitt i centrala Umeå.

På Rådhustorget kommer det att finns ett tält med plats för 300 personer och dessutom en uteservering för 200-600 personer (beroende på match) – och förstås visas matcherna på storbildsskärmar. I tältet kommer mat och dryck finnas till försäljning.

Vi hoppas på en publikfest i en hel månad och möjligheten att tillsammans se massor av fantastiska matcher.

Runt omkring uteserveringen kommer det att rymmas ytterligare ett par tusen personer som kan se på matcherna utan kostnad. Det kommer även att anordnas andra aktiviteter tillsammans med våra sponsorer och partners under den månad som evenemanget pågår. Detta kommer löpande att läggas ut på vår hemsida.

VANLIGA FRÅGOR

VM Festen kommer att genomföras oavsett väder. Värmefläkt/infravärme kommer att finnas i tältet. Du som har sittplats i tältet är helt skyddad ifrån eventuellt regn.

Biljetter kommer att kunna köpas från den 2 maj via Tickster.

Vi accepterar alla de vanligaste bank- och kreditkorten samt kontanter.

Mat och dryck finns till försäljning i tältet. Där serveras olika maträtter, snacks och dryck (öl, vin, cider samt alkoholfria alternativ).

Toaletter kommer finnas tillgängliga för våra gäster, placerade bakom Torget-byggnaden.

Sverige-merch kommer att säljas på området. Det kommer finnas t-shirts, tröjor, solglasögon, flaggor, ansiktsmålning m.m. till försäljning.

18 år fyllda gäller för att gå in i VM Festens inhägnade område (där alkoholförsäljning sker). Barn kan få tillåtelse att följa med i målsmans sällskap, dock är det vår säkerhetspersonal som gör denna avvägning i entrén.